Minggu, 08 November 2015

Merawat Cystitis celahan - Kelebihan Asid Amino dalam merawat Cystitis celahan

Merawat Cystitis celahan - Kelebihan Asid Amino dalam merawat Cystitis celahan

Celahan cystitis dan asid amino adalah berkaitan antara satu sama lain kerana apa yang mereka ini boleh lakukan untuk memperbaiki keadaan pesakit. Cystitis celahan (IC) adalah satu keadaan kesihatan yang melibatkan faktor yang berbeza. Gejala yang bermula dari ringan kepada sakit pelvis teruk, kerap kencing, peningkatan dalam kesakitan dengan menahan air kencing, kencing berlebihan pada waktu malam, dan dorongan berterusan untuk membuang air kecil berjumlah dalam kuantiti yang sedikit sahaja. Sebaliknya, asid amino adalah molekul yang mengandungi kumpulan amina yang penting kepada kehidupan dan memainkan banyak fungsi dalam metabolisme. Peranan utamanya adalah untuk berkhidmat sebagai blok binaan protein.

L-arginine adalah asid amino, ia merupakan ubat yang sama untuk celahan cystitis (IC). Badan kita menggunakan bahan ini dapat menghasilkan asid nitrik yang membantu dalam banyak proses biologi. Nitrik oksida (NO) secara semula jadi yang terdapat dalam badan manusia. Ia bertindak sebagai neurotransmitter yang membantu dalam bahagian yang berlainan di badan untuk berkomunikasi antara satu sama lain. Dalam pundi kencing, oksida nitrik bertindak sebagai relaxant ke uretra dan beberapa otot yang terlibat dalam membuang air kecil. Walaupun hanya beberapa kajian telah dijalankan mengenai keberkesanan makanan tambahan ini dalam merawat IC, keputusan positif telah ditunjukkan oleh pesakit yang telah mencuba ubat ini.

Ini boleh didapati di 500 mg, dan harus diambil tiga kali sehari. Tambahan ini adalah didapati secara meluas di kedai-kedai ubat anda atau anda boleh membuat pesanan dalam talian. Ia mungkin mengambil masa untuk anda untuk mendapat manfaat mengenai keberkesanan asid amino ini, tetapi sebaik sahaja anda menjadi sembuh, maka anda tidak akan mengalami sering muncul gejala IC. Ini perlu diambil dengan makanan tambahan lain yang diberikan oleh pengamal perubatan anda. Ia hanya satu peraturan mudah daripada yang berikut. Jika anda melakukan apa yang anda telah diberitahu untuk berbuat demikian, maka anda berada di jalan anda kepada usaha menggalakkan penyembuhan penyakit.

Nitrik oksida (NO) dilepaskan ke dalam tisu apabila arginine dimetabolismekan dalam badan. Oksigen dan arginina menggabungkan untuk membuat nitrik oksida dan L-citrulline yang mempunyai kesan-kesan anti-radang dalam pundi kencing yang mengurangkan kesakitan.

Arginine melegakan otot licin seperti yang terdapat dalam pundi kencing, kerana ini ia telah dicadangkan untuk rawatan untuk cystitis celahan (IC). Asid amino telah berjaya mengurangkan gejala IC. Satu dos sebanyak 1.5 gram arginine sehari untuk 6 bulan boleh mungkin berkurangan gejala IC seperti sakit. Bagi pesakit yang mempunyai menjalani rawatan jenis ini telah melihat keputusan dalam tempoh 3 bulan sahaja, mereka telah melaporkan peningkatan berjaya dalam masa rawatan.

Pesakit dengan cystitis celahan tidak perlu mengambil arginine apabila mereka mempunyai apa-apa penyakit yang mendasari, aterosklerosis atau mereka pulih daripada serangan jantung. Ini mungkin bercanggah dengan peluang untuk pulih dan boleh mencetuskan penyakit-penyakit lain juga. Ia adalah disyorkan untuk berjumpa dengan doktor anda, untuk mempunyai gambaran lengkap dalam topik ini dan secara peribadi menjawab semua soalan anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar