Minggu, 08 November 2015

Membina Tulang Kuat Sememangnya Dengan Sayuran Hijau

Membina Tulang Kuat Sememangnya Dengan Sayuran Hijau

Membina Tulang Kuat Sememangnya

Perubahan terkini dalam garis panduan persekutuan memerlukan lebih banyak kalsium dalam diet kita daripada sebelum ini walaupun mencukupi. (semak garis panduan persekutuan sering untuk perubahan, penambahan dan perubahan.) yang dahulu, 800 mg adalah cadangan standard untuk tulang yang sihat untuk orang dewasa, walaupun kebanyakan orang dewasa mengambil hanya 500 mg hingga 700 mg sehari. Nombor-nombor yang baru adalah:

Dewasa bawah 50 perlu mendapatkan 1.000 mg setiap hari.
Dewasa lebih 50 perlu mendapatkan 1.200 mg.
Remaja perlu mendapatkan 1.300 mg.
2-3 tahun olds- 500 mg setiap hari.
4-8 tahun olds- 800 mg setiap hari.
9-13 tahun olds- 1300 mg setiap hari.
Kanak-kanak perempuan berumur 14-18 tahun dan boys- 1300 mg setiap hari.
Terjemahan: Dewasa kini perlu mempunyai empat hidangan sehari susu rendah lemak, yogurt, keju rendah lemak atau makanan yang kaya dengan kalsium lain, termasuk jus organik diperkaya. Bagi meringankan beban, cuba membelah secawan yogurt untuk sarapan pagi dan makan tengah hari (atau malam) sebagai ulam manis.

Kunci untuk kebanyakan orang dewasa adalah untuk dapat mengintegrasikan makanan tambahan ke dalam diet mereka yang sedia ada. Dengan cara ini, tabiat makan anda secara beransur-ansur boleh menukar membantu untuk memastikan bahawa anda tinggal di diet baru. Banyak kekurangan kalsium boleh dengan mudah diperbaiki dengan penambahan halus ke dalam diet harian anda.

Mari kita meneliti beberapa sayur-sayuran kalsium kaya:

Secawan collards rebus mempunyai 266 mg kalsium
A tangkai Brokoli = 164mg
Secawan Bok Choy = 158mg
Piala lobak adalah 42 mg
MAKAN LAGI SAYURAN :)
Seperti yang anda lihat, mengintegrasikan sayur-sayuran, SAYURAN terutama GREEN ke dalam diet anda dengan cepat boleh menambah sehingga miligram diperlukan yang membentuk diet yang sihat.

Kebanyakan orang dewasa perlu membentuk 400-600mg setiap hari, mari kita lihat bagaimana pelarasan juadah mudah cepat dan mudah boleh membuat perbezaan ini.

Sarapan: Adakah anda juga memakannya? Ramai orang dewasa yang cepat untuk menikmati secawan kopi, bagel, bar sarapan atau beberapa cepat makan untuk membantu mereka keluar dari pintu setiap pagi. Pada waktu pagi, tambah yogurt beberapa perancangan sarapan anda, menikmati bagel anda dengan beberapa keju krim, atau lebih baik lagi, parit bahawa secawan kopi dan slam minuman hijau. Ya, minuman hijau akan menyediakan anda dengan rangsangan tenaga, kalsium diperlukan dan nilai nutrien lain yang badan anda keinginan setiap pagi.

Makan tengah hari: mendapatkan salad? Tukar dari salad bukan pemakanan yang menerangkan kepada bayam (35mg jika mentah, 245mg jika direbus) atau dandelion hijau (103mg mentah / 147mg rebus) atau yang lain 'gelap' hijau leafed asas salad.

Makan Malam: menambah sampingan (s) brokoli, lobak merah, atau sayur-sayuran lain. Mempunyai segelas susu dengan makan malam?

Terdapat banyak cara untuk menggabungkan lebih kalsium ke dalam diet anda, cara yang paling cepat adalah dengan cawan atau dua sayur-sayuran setiap hari dan semua akan baik!

Selamat makan

Tidak ada komentar:

Posting Komentar