Minggu, 08 November 2015

Enzim Untuk Sakit

Enzim Untuk Sakit

Keradangan di dalam badan boleh menyebabkan bengkak, sakit dan kemerahan di samping kesukaran mobiliti. Rawatan konvensional di Amerika Utara melibatkan sama ada Dadah Bukan Steroid Anti-radang (NSAID), Over The Counter Dadah (ubat bukan racun) atau ubat-ubatan farmaseutikal. Di Eropah, bagaimanapun, enzim telah mengambil alih sebagai rawatan pilihan dengan doktor dan pengamal alternatif untuk keberkesanan tanpa kesan sampingan.

Ia seolah-olah bahawa enzim yang diperolehi daripada makanan mentah dan makanan tambahan telah digunakan selama lebih 20 tahun di Jerman untuk berjaya merawat keadaan sakit seperti osteoartritis.

Dalam satu kajian Jerman 141 doktor dirawat 1004 pesakit dengan artritis reumatoid. Antara 76 dan 96 peratus daripada pesakit yang bertambah baik atau bertambah baik, 2 peratus menjadi lebih buruk dan yang lain tidak berubah. Hanya 10 daripada 1004 pesakit mengadu apa-apa kesan sampingan. Lain-lain kajian banyak menunjukkan keputusan yang sama.

A penanda darah utama dipanggil Beredar Kompleks Daya Tahan (CICS) seolah-olah menunjukkan peningkatan dalam pesakit mengalami kesakitan yang kurang dan keradangan akibat terapi enzim. CICS ditunjukkan untuk menjadi pengaruh yang besar dalam jenis kanser dan penyakit jantung, di samping keadaan artritis, kecederaan sukan dan sebarang jenis kesakitan.

Pakar-pakar Eropah menggunakan enzim secara meluas dengan pesakit mereka kerana enzim bekerja pada masalah akar, melarutkan protein C-reaktif, penyembuhan punca. Sejak penahan sakit kaunter dan anti-inflamasi yang kebanyakan orang mengambil untuk melegakan kesakitan dan ketidakselesaan tidak dapat menyembuhkan masalah asas dan tidak pula ubat-ubatan preskripsi. Kebanyakan ubat-ubatan ini hanya menyekat sensasi tidak selesa buat sementara waktu. Enzim pula memakan masalah supaya mereka tidak lagi wujud.

Keradangan adalah tindak balas imun biasa kepada apa-apa kecederaan atau badan tidak seimbang seperti asidosis metabolik. Sambutan radang dikawal oleh enzim. Dengan cukup yang betul enzim, anda boleh meningkatkan tindak balas penyembuhan badan anda. Mana-mana jenis serangan ke atas badan, sama ada ia adalah sesuatu yg menjengkelkan, luka, jatuh atau pembedahan, menyebabkan keradangan. Keradangan adalah isyarat untuk sistem imun untuk tergesa-gesa ke tapak trauma untuk menyerang kotoran, bakteria dan bahan asing lain. Sebahagian daripada imun sistem serangan penceroboh asing anda dan membersihkan semua mangsa mati dan sel-sel.

Enzim yang dikaitkan dengan sel-sel imun anda, memecahkan dan membubarkan sel-sel mati dan serpihan, sama ada ia adalah perkara yang asing atau badan sendiri. Proses pembersihan adalah seperti bagaimana badan anda menghadamkan makanan, tetapi tubuh memerlukan enzim yang cukup untuk berfungsi secara optimum. Enzim adalah lazim dalam makanan mentah dan juga boleh didapati dalam bentuk tambahan dari kedai makanan kesihatan tempatan anda atau dari profesional kesihatan alternatif anda.

Bagi meningkatkan pengeluaran semula jadi enzim dalam badan, badan jelas memerlukan blok bangunan yang betul dari makanan tetapi sama penting, badan memerlukan air yang betul, terutamanya antioksidan, air alkali. PH badan adalah sangat penting dalam pengeluaran enzim dan apabila badan terhidrat dengan betul dan pH badan adalah sedikit beralkali, badan tidak perlu tenaga kerja yang begitu banyak untuk menghasilkan enzim yang diperlukan. Anda mungkin berminat untuk mengetahui bahawa badan memerlukan 2 liter jus sarat enzim untuk mencerna makanan. Anda mempunyai tiga daripada mereka yang makan di siang hari. Air yang pulih dan digunakan semula, selebihnya perlu diisi semula dengan meminum air yang lebih sihat. Ia adalah apabila badan tidak mempunyai air yang cukup bahawa enzim pengeluaran boleh memperlahankan, mewujudkan kesakitan. Dengan memelihara kedua-duanya memerlukan air dan enzim, anda boleh hidup kehidupan yang lebih bebas kesakitan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar